Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Vinurile moldovenești din nou în atenția polonezilor!!

Publicat:Wed, 14/10/2020 - 18:05

În perioada 12-13 octombrie 2020, Republica Moldova a bifat o nouă prezență remarcabilă la ”Congresul Băuturilor Alcoolice și Nealcoolice” din Varșovia. Pentru al 3-lea an consecutiv Ambasada este mândră să anunțe că, împreună cu Oficiul Național al Viei și Vinului, a reușit să contribuie la o bună prestație a vinificatorilor moldoveni.

7 producători de top din Republica Moldova (Purcari, Chateau Vartely, DK Intertrade, Suvorov-Vin, Rădăcini, Vinuri de Comrat și Imperial Vin) au avut posibilitatea să prezinte o varietate de vinuri principalilor profesioniști din domeniul producției, importului și comercializării băuturilor alcoolice din Polonia.

Standul Republicii Moldova la congres a fost vizitat de către Ambasadorul Moldovei, Igor Bodiu, care a avut un schimb de opinii cu vinificatorii moldoveni participanți, precum și cu unii dintre partenerii polonezi. Au fost examinate situația actuală de pe piață, în contextul pandemiei, problemele cu care se confruntă exportatorii moldoveni, precum și căile de promovare eficientă a vinurilor moldovenești.

De asemenea, Secretarul I al Ambasadei, Octavian Berzan, a participat la panelul de discuții cu genericul ”Alcoolul și băuturile în 2025. Direcții de dezvoltare a pieței”, informând partenerii polonezi despre situația actuală în domeniul exporturilor vinurilor moldovenești, tendințele și provocările cu care se confruntă industria vinicolă a Republicii Moldova, precum și alte aspecte legate de cooperarea bilaterală moldo-poloneză.