Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Trecerea frontierei de stat a Ucrainei în condițiile de combatere a răspândirii COVID-19

Publicat:Thu, 18/06/2020 - 15:34

Conform deciziei Cabinetului de Miniștri al Ucrainei din 12 iunie 2020 Nr. 477 ordinul Cabinetului de Miniștri al Ucrainei privind interzicerea temporară a intrării străinilor în Ucraina a fost abrogat. Astfel, potrivit noilor decizii, au fost eliminate unele restricții de intrare a cetățenilor străini și a apatrizilor pe teritoriul Ucrainei.

Decizia Cabinetului de Miniștri al Ucrainei din 12 iunie 2020 Nr. 480 prevede că cetățenii străini au nevoie de o poliță de asigurare pentru a intra în Ucraina. În conformitate cu această Decizie, străinilor și apatrizilor (cu excepția străinilor, apatrizilor care au reședința permanentă în Ucraina și persoanelor recunoscute drept refugiați sau persoanelor care au nevoie de protecție suplimentară) li se interzice trecerea frontierei de stat în perioada de carantină în cazul dacă nu au poliță (certificat) de asigurare a costurilor asociate cu tratamentul COVID-19, și/sau a costurilor de carantină.

Excepțiile de la condițiile sus-menționate sunt detaliate în Hotărârile respective:

https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-u-dodatok-1-do-rozporyadzhennya-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-13-bereznya-t120620

https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-aktiv-kabinetu-ministriv-t120620