Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova aflați pe teritoriul Republicii Polone,

Publicat:Tue, 24/03/2020 - 17:12

Ambasada Republicii Moldova colectează în prezent informațiile despre cetățenii moldoveni, care se află în Polonia și doresc să se întoarcă în Republica Moldova și le transmite în permanență către celula de criză a MAEIE. Rugăm să ne contactaţi la următorul număr de telefon: (+ 48 22) 646 55 07 iar în situaţii speciale la telefonul de urgență al Ambasadei: +48 517 666 387

Ambasada se află în contact permanent cu autoritățile poloneze pentru a oferi toată asistența necesară cetățenilor moldoveni.

Ambasada vine cu o rugăminte insistentă către toți cetățenii Republicii Moldova, care se află în Republica Polonă să rămână calmi, să nu intre în panică și să nu inducă în eroare opinia publică prin răspândirea informațiilor false.

La moment Ambasada nu dispune de informații despre relansarea zborurilor companiilor aeriene poloneze către Republica Moldova.

Autoritățile competente ale Republicii Moldova, examinează fiecare situație în parte, și în cazul dacă se va decide asupra repatrierii cetățenilor moldoveni din Polonia, sau asupra reluării zborurilor companiilor aeriene moldovenești, cetățenii moldoveni, vor fi anunțați de către Ambasadă imediat despre ruta aeriană respectivă.