Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Reuniunea Consiliului Guvernatorilor al Comunității Democrațiilor

Publicat:Mon, 17/06/2019 - 08:20

La 14 iunie 2019, la Varșovia, a avut loc cea de-a 30-a reuniune a Consiliului Guvernatorilor al Comunității Democrațiilor, organizată de către Secretariatul Permanent al Comunității Democrațiilor în comun cu MAE al Poloniei. Evenimentul s-a desfășurat în contextul Președinției Poloniei în cadrul Comunității Democrațiilor.

În cadrul reuniunii, statele membre ale Comunității Democrațiilor au adoptat o declarație comună privind procesele democratice, nivelul democrației și agenda pentru dezvoltare durabilă, prin care recunosc o puternică interdependență între ordinea democratică și dezvoltarea economică și socială, importanța parteneriatelor cu sectorul privat, societatea civilă și organizațiile pentru protejarea drepturilor omului.

La eveniment au participat delegațiile naționale din cadrul statelor membre ale organizației, reprezentanți ai societății civile, delegați din partea statelor cu statut de observator și reprezentanții sectorul privat. Din partea RM la reuniune au participat Iurie Bodrug, Ambasador, și Andrei Enachi, Secretar secund.