Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Prezentarea scrisorilor de acreditare de către Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă

Publicat:Sat, 12/09/2020 - 13:07

La 10 septembrie 2020, în cadrul unei ceremonii solemne, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă, Igor Bodiu, a înmânat șefului statului polonez, Andrzej Duda, scrisorile de acreditare.

În cadrul convorbirii cu Președintele Andrzej Duda, care a urmat acțiunii protocolare, ambasadorul Igor Bodiu a evidențiat gradul înalt al raporturilor bilaterale moldo –poloneze, precum și intenția de a contribui efectiv la consolidarea în continuare a relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două țări. O atenție deosebită a fost atribuită promovării dialogului politic bilateral, cooperării în domeniul integrării europene a Republicii Moldova, sporirii schimburilor comerciale reciproc avantajoase, consolidării legăturilor cultural-umanitare, precum și relațiilor cu diaspora.

La rândul său, șeful statului polonez a exprimat disponibilitatea țării sale de a sprijini în continuare Republica Moldova în eforturile de modernizare și europenizare a societății, reiterându-și interesul de a continua dialogul politic la nivel înalt, inclusiv prin organizarea vizitelor reciproce. De asemenea, Președintele Andrzej Duda a evidențiat deplina sa deschidere pentru susținerea inițiativelor noului ambasador moldovean la Varșovia, pledând pentru consolidarea continuă a relațiilor de prietenie moldo-poloneze.

La finele ceremoniei oficiale, de acreditare Ambasadorul Igor Bodiu a participat la depunerea  de coroane de flori de la Mormântul Ostașului Necunoscut din Varșovia.