Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea la Targul de caritate de la Varșovia

Publicat:Thu, 12/12/2019 - 15:13

La 8 decembrie curent, la Varșovia, a avut loc ediția a XII a Targului de caritate, organizat de către Asociația soților/soțiilor șefilor misiunilor diplomatice – (SHOM). Acest eveniment are loc anual sub egida Primei Doamne a Poloniei, la el participînd majoritatea misiunilor diplomatice de la Varșovia.

În vederea promovării Republicii Moldova, Ambasada, cu ajutorul unor antreprenori originari din Republica Moldova, dar nu numai, a organizat vânzarea în cadrul Târgului a unor produse tradiționale moldovenești, vinuri oferite de către o serie de companii vinicole din țara noastră, ca și a altor produse, toate profiturile, în sumă de peste 1300 zloți polonezi fiind donate în scopuri caritabile.

La ceremonia de inaugurare a Târgului, Ambasadorul Moldovei a exprimat Primei Doamne a Poloniei, Agata Kornhauzer-Duda, în numele Corpului diplomatic, recunoștința pentru acordarea Înaltului său patronaj acestui important eveniment, menit să aducă asistență financiară pentru 25 de organizații și instituții, care se ocupă de sprijinirea copiilor bolnavi.

În ajunul evenimentului, soția Ambasadorului Republicii Moldova, Valentina Bodrug a avut o prezentare a evenimentului la Radio Polonia 1 și la canalul de televiziune TVP 3, la care a vorbit și despre participarea Ambasadei țării noastre la Târg.