Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei Republicii Moldova la Săptămâna Francofoniei desfășurată la Școala nr. 12 din Varșovia (22-26 martie 2021)

Publicat:Tue, 30/03/2021 - 17:16

În contextul promovării imaginii Republicii Moldova în Republica Polonă și a diversificării relațiilor moldo-polone, Ambasada Republica Moldova a stabilit o cooperare cu Școala polonezo-franceză nr. 12 de la Varșovia.

Un pas în această direcție a fost participarea Misiunii noastre la marcarea Zilei internaționale a Francofoniei, care în acest an a fost celebrată virtual la Școala polonezo-franceză în intervalul 22-26 martie 2021. Ambasada a făcut o înregistrare video, în limba franceză, cu date despre valorile naționale, istorie și cultură, cooperarea Republicii Moldova în cadrul Francofoniei, etc. Totodată, a fost lansată inițiativa de a dinamiza, o dată cu terminarea pandemiei, o cooperare între elevii Școlii nr. 12 cu semenii lor din licee cu profil de limbă franceză din țara noastră. Înregistrarea video a fost difuzată în perioada 22-26 martie 2021 în toate clasele din Școala nr. 12. Eleva din clasa a 8-a, Julia Scheffner, a făcut, de asemenea, o frumoasă prezentare pentru clasele I-III despre Republica Moldova, în baza materialelor oferite de Ambasadă.

Ambasada Republicii Moldova la Varșovia a exprimat profunde mulțumiri tuturor elevilor, profesorilor și părinților, pentru implicarea lor și pentru disponibilitatea de care au dat dovadă la realizarea evenimentului promoțional. Prin urmare, evenimentul a fost un argument în plus că și prin intermediul limbii franceze, care ocupă un loc de frunte între limbile de circulație internațională, poate fi întărită cunoașterea, încrederea și prietenia între țările și societățile noastre.