Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei Republicii Moldova în Republica Polonă la cea de-a VI-a sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone

Publicat:Tue, 15/12/2020 - 17:02

La data de 14 decembrie 2020, a avut loc cea de-a VI-a sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone.  Datorită situației cauzate de pandemia Covid-19, reuniunea s-a desfășurat în format online. Sesiunea a fost prezidată de cei doi Copreședinți ai Adunării Parlamentare – deputatul Chiril Moţpan și Vice-mareșalul Seimului Republicii Polone, Ryszard Terlecki.

În cadrul sesiunii, au fost abordate subiecte, precum locul și rolul Republicii Moldova în Europa, condițiile și oportunitățile de dezvoltare ale țării noastre și posibile forme de asistență din partea Poloniei, potențialul colaborării economice și politice bilaterale, etc. Participanții au subliniat importanța implementării de noi proiecte în Republica Moldova în diverse domenii de cooperare: social, economic, inclusiv la nivelul administrațiilor locale, etc.  La finalul sesiunii a fost adoptată o Declarație comună a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone.   

Rezultatele principale ale sesiunii au fost relatate și la o conferință de presă pentru reprezentanții mass-media de către Marek Pęk, Vice-mareșalul Senatului polonez și Igor Bodiu, Ambasadorul Republicii Moldova la Varșovia. Demnitarul polonez a subliniat faptul că în cadrul reuniunii au fost examinate perspectivele cooperării dintre Republica Polonă și Republica Moldova și trasate proiectele pentru perioada următoare. Ambasadorul Bodiu a apreciat importanța dimensiunii parlamentare a cooperării bilaterale moldo-poloneze și a subliniat că țara noastră mizează și în continuare pe sprijinul Poloniei în realizarea aspirațiilor sale europene. Totodată, a adus mulțumiri părții polone pentru asistența oferită Republicii Moldova în combaterea pandemiei.