Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei la Târgul Internațional de Caritate din Varșovia

Publicat:Mon, 29/11/2021 - 16:33

La 28 noiembrie 2021, Ambasada Republicii Moldova în Polonia a participat la cea de-a 14-a ediție a Târgului Internațional de Caritate, acțiune sub patronajul Primei doamne a Poloniei. La evenimentul desfășurat în incinta Stadionului Național din Varșovia au fost prezente 58 de misiuni diplomatice acreditate în Polonia.

Târgul Internațional de Caritate este organizat anual de către Clubul Soțiilor Șefilor de Misiuni acreditați în Polonia (SHOM), cu susținerea și implicarea nemijlocită a dnei Agata Kornhauser-Duda, soția Președintelui Poloniei. Evenimentul îmbină aspectele de promovare și filantropie, iar încasările din vânzări sunt alocate în scopuri caritabile.

Considerând că prezența Republicii Moldova la târg va contribui la consolidarea imaginii țării noastre drept producător de bunuri de calitate, Ambasada a prezentat o combinație între produsele cunoscute de către consumatorii polonezi și produse noi cu potențial de export. Astfel, la standul Moldovei au putut fi procurate vinuri (Pașcani, Vinia Traian, Tomai, Chateau Vartely), whiskey (Moldova Standart), bomboane Rifero și Bucuria, ceaiuri din ierburi, covrigei, turte dulci, zefir, napolitane, bijuterii etc. De asemenea, vizitatorilor le-au fost distribuite o serie de materiale promoționale privind oportunitățile turistice ale Moldovei, precum harta turistică sau broșura #beourguest.

La fel ca și în anii precedenți, produsele moldovenești s-au bucurat de popularitate în rândul vizitatorilor și a cumpărătorilor. Astfel, în pofida pandemiei, Ambasada a reușit să acumuleze în scopuri caritative 1115 PLN, echivalentul a 4800 MDL.