Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei la prezentarea oportunităților investiționale și turistice pentru mediul de afaceri din Voievodatul Pomerania

Publicat:Wed, 17/11/2021 - 18:23

La 16 noiembrie 2021, la Gdansk, Voievodatul Pomerania, a avut loc un seminar de afaceri, dedicat Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat în format mixt  - virtual și cu prezența fizică a participanților. Organizarea acțiunii date a fost posibilă urmare eforturilor comune ale Ambasadei și Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Gdansk, precum și suportului Agenției pentru Dezvoltare a Voievodatului Pomerania.

În cadrul seminarului, la care au participat circa 15 companii și reprezentanți ai asociațiilor de business din regiune, audiența a fost familiarizată cu oportunitățile investiționale, comerciale și turistice ale Republicii Moldova. Astfel, reprezentantul Ambasadei țării noastre, Prim-secretarul, Octavian Berzan, a făcut o prezentare de țară, relevând o serie de aspecte precum: avantajele fiscale, acordurile de liber schimb ale Republicii Moldova, situația actuală din principalele sectoare ale economiei moldovenești, evoluția și tendințele comerțului bilateral moldo-polon, ș.a.

De asemenea, Consulul Onorific al Republicii Moldova la Gdansk, Jacek Tyminski, reprezentantul companiei vinicole Asconi, Przemyslaw Mlodzinski, precum și directoarea Centrului de Dezvoltare și Antreprenoriat Moldova-Polonia, Oxana Satirovici, au împărtășit propria experiență în domeniul cooperării cu companiile moldovenești. Discursurile prezentate au trezit interesul companiilor poloneze, care s-au manifestat activ în cadrul sesiunii întrebări-răspunsuri a seminarului, precum și au pledat pentru intensificarea dialogului moldo-polon în domeniul afacerilor pentru viitor.