Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei la forul de afaceri online „Doing Business in Moldova”

Publicat:Thu, 18/11/2021 - 11:58

La 17 noiembrie 2021, reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova și din regiunea poloneză Wielkopolska, s-au reunit în cadrul unui forum de afaceri online cu genericul „Doing Business in Moldova”. Pe lângă oamenii de afaceri interesați, la eveniment au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale ambelor state, precum și instituțiile care oferă suport în afaceri din Polonia și Republica Moldova.

Ambasada Republicii Moldova în Polonia a fost reprezentată de către Ambasadorul Igor Bodiu și Prim-secretarul Octavian Berzan, care au ținut discursuri și au avut intervenții în cadrul celor două panele ale evenimentului. Scopul principal al acestora a vizat familiarizarea mediului de afaceri polonez cu oportunitățile investiționale și de afaceri oferite de către Republica Moldova.

În context, Ambasadorul Igor Bodiu a menționat: „În prezent asistăm la o intensificare a relațiilor bilaterale moldo-polone, în primul rând în plan politic și social. Ne dorim foarte mult să accelerăm și cooperarea noastră economică, comercială și investițională. Din partea Ambasadei, depunem toate eforturile ca această activitate să prindă contur atât la nivel central, cât și la nivel inter-regional. Totodată, pledăm pentru o intensificare a acestor raporturi și vom acorda tot sprijinul necesar atât mediului de afaceri din Polonia, cât și businessului nostru național”.

Menționăm, că Ambasada  a fost implicată activ la toate etapele organizării forumului „Doing Business in Moldova”,  mediind contactul cu autoritățile regiunii Wielkopolska, precum și cu o serie de companii poloneze, în scopul participării acestora la runda B2B a evenimentului.