Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei la cea de-a 7-a ediție a Congresului 590 (Nadarzyn, 22.06.2022)

Publicat:Wed, 22/06/2022 - 18:45

La 22 iunie 2022, Ambasadorul Republicii Moldova Igor Bodiu a participat la deschiderea în incinta Ptak Warsaw Expo din Nadarzyn a celei de-a 7-a ediții a Congresului 590, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Polone Andrzej Duda. Tema principală a evenimentului din anul curent este cooperarea internațională în cadrul țărilor Inițiativei celor 3 mări (3SI), în special identificarea oportunităților de consolidare a relațiilor economice și politice dintre Polonia și celelalte unsprezece țări membre ale acestui format. În particular, agenda include subiecte din 11 domenii tematice: politică, securitate, economie, agricultură și alimentație, tehnologie, transport și logistică, energie, ecologie, conștientizarea provocărilor sociale, sănătate, știință și cultură. 

La eveniment au participat Președintele polonez Andrzej Duda, care a rostit o alocuțiune la deschiderea forului, precum și reprezentanți ai Consiliului de Miniștri, parlamentari, experți eminenți, lideri de opinie, reprezentanți ai lumii politice, ai cercurilor de afaceri, ai științei și culturii. Printre invitați se număra: dr. George Friedman, politolog și futurist recunoscut la nivel internațional, creator al domeniului prognozei geopolitice și autor al bestseller-urilor The Next 100 Years, The Next Decade; Richard Turrin, expert în inovație, fintech și în politicile Chinei, autor al cărții The End of Cash. Digital Juanm, prof. Justin Yifu Lin, economist la Universitatea din Peking și creatorul conceptului de Noua Economie Structurală. De-asemenea, la Congres a participat dr. Jacek Bartosiak, expert în geopolitică și strategie, fondator al think tank-ului Strategy & Future. Totodată, la acțiune au luat parte reprezentanți ai Corpului diplomatic acreditat la Varșovia.

Congresul 590, care se desfășoară în anul curent sub deviza “Să-i aducem pe toți împreună”, este unul dintre evenimentele economice cheie din Polonia, iar cifra din denumire simbolizează prefixul codului de bare folosit pentru a identifica bunurile oferite pe piața din Polonia.