Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Oportunități de consolidare a cooperării inter-parlamentare au fost discutate la întrevederea Ambasadorului RM Igor Bodiu cu Vice-mareșalul Sejm-ului Republicii Polone Ryszard Terlecki

Publicat:Thu, 29/10/2020 - 16:22

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă Igor Bodiu s-a întâlnit joi, 29 octombrie 2020, cu Vice-mareșalul Sejm-ului Republicii Polone Ryszard Terlecki.

Interlocutorii au discutat despre relațiile actuale de colaborare moldo-polonă pe dimensiunea parlamentară și posibilitățile de intensificare a acestora. A fost subliniată importanța valorificării potențialului de cooperare prin impulsionarea activității Grupurilor parlamentare de prietenie și a Comisiilor de specialitate, organizarea unor acțiuni comune și realizarea unor evenimente în perspectivă apropiată. 

Oficialii au convenit asupra oportunității organizării Reuniunii Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone în format online la sfârșitul lunii noiembrie 2020 sau începutul anului 2021. Totodată, pe agenda cooperării inter-parlamentare bilaterale este prevăzută vizita unei delegații a Parlamentului RM la Varșovia în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19.

Ryszard Terlecki a exprimat deschiderea deplină a țării sale de a susține în continuare aspirațiile europene ale RM, de a contribui la implementarea unor proiecte de dezvoltare economică, de a conecta țara noastră la proiecte de infrastructură regională, etc.

În persoana Vice-mareșalului, Ambasadorul RM a mulțumit Republicii Polone pentru sprijinul parcursului european al țării noastre și a  accentuat interesul pentru dinamizarea cooperării bilaterale în domeniul comercial-economic. De asemenea, a adresat mulțumiri autorităților polone pentru asistența acordată în procesul de repatriere a cetățenilor RM de la începutul pandemiei de COVID-19 și ajutorul acordat RM în combaterea epidemiei.

În cadrul întâlnirii au fost abordate situația politică din țara noastră și derularea procesului pre-electoral din RM.