Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Jacek Tymiński, Director al companiei poloneze Vetro, numit Consul Onorific al Republicii Moldova la Gdańsk

Publicat:Wed, 18/11/2020 - 17:02

În data de 18 noiembrie 2020, în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă, Igor Bodiu, a înmânat lui Jacek Tymiński, Directorul companiei poloneze Vetro, Patenta consulară emisă de organele competente ale Republicii Moldova. 

În cadrul ceremoniei, Ambasadorul RM a subliniat importanța extinderii rețelei de consulate în Republica Polonă în vederea dezvoltării unor proiecte comune, consolidării legăturilor de prietenie și dinamizării relațiilor moldo-poloneze. În mod special a fost evidențiat faptul că noul Consul Onorific va avea o misiune responsabilă de reprezentare a Republicii Moldova în or. Gdansk și voievodatul Pomeraniei, precum și de revitalizare a cooperării existente dintre cele două părți, în coordonare cu Ambasada RM la Varșovia.

În calitate de  Consul Onorific, Jacek Tymiński a declarat că va depune cu perseverență toate eforturile necesare pentru a contribui la impulsionarea relațiilor între Republica Polonă și Republica Moldova în diferite domenii, în deosebi în plan economic, educațional și cultural.