Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Important – sistarea prestării serviciilor consulare

Publicat:Wed, 01/04/2020 - 17:15

Stimați cetățeni,

Urmare necesității prevenirii riscului de contaminare cu coronavirus (COVID-19), precum și în baza Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr. 55 din 17 martie 2020 privind declararea stării de urgență, precum și recomandărilor autorităților poloneze, Ordonanța Guvernului Republicii Polone nr.566 prin care se introduc restricţii suplimentare în contextul epidemiei de coronavirus, cu aplicare de la 1 aprilie curent, Ambasada Republicii Moldova la Varșovia informează că prestarea serviciilor consulare este sistată, pentru o perioadă nedeterminată.

În același timp, Ambasada va continua să activeze în regim extraordinar pentru situațiile de urgență sau cele cu caracter excepțional: perfectarea titlului de călătorie pentru plecare urgentă în Republica Moldova (justificată documentar) situații blocare la frontieră, accidente, decese, etc. În asemenea cazuri cetățenii sunt rugați să telefoneze la numărul de telefon +48 22 646 55 07 iar pentru situațiile de extremă urgență: +48 517 666 387.

Pentru prestarea unor servicii consulare prin poștă vă rugăm să transmiteţi un mesaj la adresă electronică varsovia@mfa.gov.md

Ambasada va informa ulterior cetățenii despre reluarea acordării serviciilor consulare în regim obișnuit. Vă rugăm să urmăriți pagina web și pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Polonă.