Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Ecouri în Polonia la vizita oficială a Președintei Republicii Moldova Maia Sandu

Publicat:Thu, 24/06/2021 - 17:28

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a efectuat o vizită oficială în Republica Polonă  în 20 - 21 iunie 2021 la invitația șefului statului polonez Andrzej Duda.

După mediatizareaceremoniei solemne de întâmpinare în curtea Palatului Prezidențial, în comunicatele mediilor de informare poloneze a fost evidențiat îndeosebi faptul că Republica Polonă susține ferm integritatea teritorială a Republicii Moldova în hotarele recunoscute de comunitatea internațională.Urmare întrevederilor Președintei Republicii Moldova cu Președintele Republicii Polone, precum și cu Mareșalii celor două Camere ale Legislativului polonez, a fost remarcată disponibilitatea părții polone în vederea susținerii transformărilor democratice și a modernizării țării noastre pe calea integrării europene.

Experiența de dezvoltare a Poloniei pe multiple planuri este prețioasă și utilă pentru Republica Moldova. Există oportunități de a prelua bunele practici poloneze în domeniul dezvoltării economiei și infrastructurii, agriculturii, autonomiei locale, administrării fiscale, precum și transformării digitale și asigurării securității statale. Includerea Republicii Moldova în lista statelor recipiente de asistență de dezvoltare poloneză, prin mecanismul Polish Aid și platforma Fondului de Solidaritate, care realizează în țara noastră o serie de proiecte, deschide noi perspective de cooperare bilaterală comercial-economică și investițională pentru viitor.