Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Diaspora moldovenească din Varșovia a sărbătorit Ziua Națională a Vinului

Publicat:Mon, 09/10/2023 - 12:55

1.jpg

La 6 octombrie 2023, prin efortul comun al Ambasadei și a Consulatului onorific de la Lodz a fost organizată o acțiune festivă de celebrare a Zilei naționale a Vinului. La eveniment au fost invitați reprezentanți ai diasporei moldovenești de la Varșovia, circa 30 de persoane. La deschiderea evenimentului, Ambasadorul Igor Bodiu și Consulul onorific Pavel Șcura au rostit alocuțiuni, relevând semnificația, importanța și caracterul internațional al Zilei naționale a Vinului pentru țara noastră.

În discursul Ambasadorului au fost subliniate istoricul apariției Zilei naționale a Vinului în țara noastră, programul festiv al evenimentului de două zile de la Chișinău, precum și importanța produsului strategic – vinul pentru imaginea pozitivă și capacitatea de export a țării noastre. De asemenea, reprezentanții diasporei au fost informați despre eforturile țării noastre privind integrarea europeană, precum și programul vizitei Președintei M. Sandu la Summitul Comunității politice Europene de la Granada, Spania.

În cadrul evenimentului festiv au fost oferite vinuri și spumante din Republica Moldova, precum și servite bucate tradiționale moldovenești. De asemenea, pe parcursul acțiunii, reprezentanții diasporei au făcut un schimb de opinii cu privire la situația actuală, precum și au relatat diplomaților din Ambasadă unele problemele cu care se confruntă.