Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Concurs ,, Mărțișor – un simbol al Primăverii”

Publicat:Thu, 06/02/2020 - 17:27

Cu prilejul celebrării tradițiilor de Primăvară, în special, al Mărțișorului, Ambasada Republicii Moldova la Varșovia lansează concursul de creație artistică cu genericul „Mărțișor – un simbol al Primăverii”.

 Concursul are scopul de a motiva conaționalii noștri să demonstreze cunoașterea tradițiilor legate de de Mărțișor, participând astfel și la promovarea culturii naționale în Polonia. Condiții de participare: la concurs sunt admiși tinerii moldoveni, care studiază permanent ori temporar în Polonia, și care vor transmite creațiile lor artistice (desene, felicitări, mărțișoare, aplicații, eseuri, prezentări tematice). Lucrările participanților trebuie să fie dedicate tradițiilor de Mărțișor, să implice creativitate, acuratețe, imaginație, simțul estetic, și să se evidențieze prin atribute și culori specifice tradiției naționale. Lucrările înscrise în concurs nu se restituie.

 Lucrările pot fi expediate până pe 7 martie 2020, la adresa Ambasadei: Varșovia, str. Imielinska 1, 02-710, cu indicarea numelui şi prenumelui autorului, adresa exactă de domiciliu, codul poştal, numărul de telefon şi e-mailul. De asemenea, trebuie să fie menţionată denumirea şcolii/universităţii, clasa/anul de studii şi vârsta.

 La concurs sunt invitaţi să participe conaționalii noștri, tineri, elevi şi studenţi, care se află permanent ori temporar în Polonia. Învingătorii vor fi premiați cu diplome și un set de premii din partea Ambasadei.

Grija faţă de păstrarea traditiilor este o componentă esenţială a dezvoltării morale, sociale, culturale şi spirituale a tinerilor, care sunt cei care vor păstra și transmite tradițiile noastre naționale următoarelor generații. Ambasada încurajează participarea la concurs a tuturor tinerilor și copiilor conaționalilor noștri din Polonia.