Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

! Avertizare de călătorie în Polonia !

Publicat:Fri, 13/03/2020 - 00:00

În legătură cu răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2 în Polonia, precum și declararea de către autoritățile poloneze a stării de epidemie la nivel național, Ambasada recomandă cetățenilor noștri să urmeze tuturor recomandărilor emise de către autoritățile poloneze iar în caz de infectare să apeleze la linia de asistență medicală 800-190-590.

Ambasada atenționează cetățenii Republicii Moldova care se află în Republica Polonă sau intenționează să se deplaseze în această țară asupra măsurilor adoptate de guvernul polonez în scopul preîntâmpinării răspândirii infecției cu coronavirus.

Toate evenimentele publice au fost anulate, instituțiile de învățământ și unele instituții publice și-au sistat activitatea până la 25 martie. Autoritățile poloneze încurajează toate persoanele să lucreze de acasă și să reducă programul de lucru după posibilitate.

Astfel, se recomandă consultarea sistematică a paginii oficiale a Inspectoratului Sanitar de Stat, cea a Ministerului Afacerilor Externe și cea a Guvernului Poloniei privind evoluția situației, precum și respectarea recomandărilor autorităților și regimului special de călătorie dintre Republica Polonă și alte țări, accesând următoarele adrese web:

https://gis.gov.pl/mapa/

www.gov.pl/web/koronawirus/lista-szpitali

https://www.gov.pl/web/koronawirus

Telefonul ambasadei pentru comunicarea situațiilor de urgență care vizează cetățeni ai Republicii Moldova este +48 517 666 387