Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Asigurarea suportului protocolar și logistic delegației Agenției Servicii Publice a Republicii Moldova, aflată la Varșovia în perioada 7-12 august 2022

Publicat:Fri, 12/08/2022 - 15:41

În perioada 7-12 august 2022, la Varșovia s-a aflat delegația Agenției Servicii Publice (ASP) a țării noastre, în frunte cu dl Mircea Eșanu, Director. Din delegație au mai făcu parte membrii ASP, dna Valentina Garnet și dl Andrei Dobrov.

Scopul deplasării în Republica Polonă a delegației ASP a vizat monitorizarea implementării Contractului ASP și PWPW (Unitatea specială de perfectare a documentelor securizate de pe lângă Ministerul Finanțelor al Republicii Polone). Precum se cunoaște, ASP a RM a comandat partenerului polonez perfectarea unui lor de blanchete de documente naționale moldovenești, în vederea depășirii cererii excesive de pașapoarte moldovenești cu care s-au confruntat solicitanții de documente în ultima perioadă.

Astfel, programul delegației a inclus întrevederi cu conducerea PWPW, inspectarea diferitor subdiviziuni de producție ale Unității speciale, familiarizarea cu potențialul existent și procesele tehnologice specifice de perfectare a blanchetelor de pașapoarte, buletine de plastic, permise de conducere, precum și altor tipuri de documente și hârtii de valoare cu diverse semne specifice de protecție. De asemenea, în cadrul programului a fost efectuată și vizitarea sediului Misiunii diplomatice a țării noastre de la Varșovia.