Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

ANUNȚ IMPORTANT!

Publicat:Tue, 24/03/2020 - 17:12

Reieşind din situaţia creată cu privire la măsurile de suspendare a căilor de comunicare internațională, Ambasada a recepționat o serie de întrebări și clarificări referitor la faptul că mai mulți conaționali vor fi nevoiți să încălce regimul legal de ședere în Republica Polonă (90 de zile într-o perioadă de 180 de zile).

În legătură cu situația de carantină și măsurile de suspendare a căilor de comunicare internațională, recomandăm cetățenilor moldoveni care au depășit termenul legal admis de ședere, sau îl vor depăși în timpul apropiat, să se adreseze autorității pentru străini din aria de ședere pentru a legifera statutul ședere și a obține un ”coridor” de timp pentru plecare.

Astfel, conaționalii noștri care nu pot părăsi teritoriul Poloniei din motivul carantinei și limitărilor de deplasare pot solicita să fie prelungită viza, ori să li se acorde un permis de ședere temporară din cauza circumstanțelor care necesită o ședere adițională de scurtă durată.

Informații detaliate despre extinderea vizei și formularele relevante pot fi accesate aici: https://udsc.gov.pl/

Informații despre permisul de ședere temporară din cauza circumstanțelor care necesită o ședere scurtă și formulare de cerere pot fi accesate aici: https://udsc.gov.pl/

Vă rugăm să urmăriți informațiile suplimentare care apar pe site-ul web al autorității pentru străini. Pentru mai multe informații accesați pagina web al instituției: https://udsc.gov.pl/en/