Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Ambasadorul Igor Bodiu a avut o întrevedere cu Secretarul de stat al MAE al Republicii Polone Pawel Jablonski

Publicat:Tue, 15/06/2021 - 15:19

La 14 iunie 2021, Ambasadorul I. Bodiu a avut o întrevedere cu dl Pawel Jablonski, Secretar de stat al MAE al Republicii Polone, responsabil de cooperarea economică bilaterală. Interlocutorii au trecut în revistă principalele teme de pe agenda relațiilor comercial-economice și investiționale bilaterale în ajunul vizitei în Republica Polonă a dnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, programată pentru perioada 20 – 21 iunie curent.

Cu această ocazie, au fost abordate subiecte ce țin de extinderea exportului moldovenesc pe piața poloneză, eventualitatea re-activării creditului de 100 de mil. Euro acordat Republicii Moldova de către Guvernul Republicii Polone, finanțarea de către partea polonă a unor proiecte de dezvoltare a agriculturii, consolidarea investițiilor poloneze în Republica Moldova. Au fost examinate planurile de participare ale țării partenere în unele proiecte de infrastructură energetică și de tehnologii informaționale inițiate în țara noastră.

De asemenea, părțile au reliefat sprijinul acordat de către Polonia țării noastre în domeniul integrării europene, cooperarea bilaterală pe linia Parteneriatului Estic, precum și ajutoarele umanitare poloneze oferite Republicii Moldova în faza critică a pandemiei de COVID-19 și perspectivele continuării asistenței din partea polonă în viitor