Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevederea grupului de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova cu comunitatea moldovenilor din Polonia

Publicat:Mon, 06/12/2021 - 13:04

În contextul participării delegației Legislativului moldovenesc la Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și Republicii Polone, la 5 decembrie 2021, în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia a avut loc o întrevedere cu comunitatea moldovenilor din Polonia.

Delegația parlamentară, compusă din 7 deputați și condusă de către Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, dl Mihai Popșoi, a informat cetățenii noștri stabiliți în Polonia despre prioritățile imediate și pe termen mediu ale actuale guvernări de la Chișinău și a invitat diaspora să se implice în schimbările prin care urmează să treacă Republica Moldova. În cadrul discuției au fost abordate mai multe subiecte importante, precum: politica internă a Republicii Moldova și problema transnistreană, reforma justiției, lupta cu corupția, reforma administrativ-teritorială, prestarea serviciilor consulare, atragerea investițiilor ș.a.

La finele discuțiilor, Ambasada a oferit o mică recepție, care a permis continuarea discuțiilor într-o atmosferă mai puțin formală.