Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova la Varșovia cu Vice-mareșalul Sejm-ului Republicii Polone

Publicat:Thu, 03/12/2020 - 11:21

La 2 decembrie 2020, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă, Igor Bodiu, a avut o întâlnire cu Vice-mareșalul Sejm-ului Republicii Polone, Ryszard Terlecki. Un subiect central discutat a vizat activarea unor forme prioritare de dialog interparlamentar care ar putea conduce la dinamizarea relațiilor bilaterale moldo-polone.

În acest context, Ambasadorul Republicii Moldova a confirmat disponibilitatea părții moldovenești de a desfășura cea de-a VI sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone în prima jumătate a lunii decembrie curent, în format on-line. La rândul său, oficialul polonez a reiterat invitația în adresa reprezentanților Grupului de prietenie cu Republica Polonă din cadrul Parlamentului RM de a întreprinde o vizită la Varșovia, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate și aspecte ale problematicii integrării europene a Republicii Moldova. Vice-mareșalul Ryszard Terlecki a menționat că Polonia va fi în continuare, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE, un susținător consecvent al parcursului european al Republicii Moldova.