Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova la Varșovia cu Subsecretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone

Publicat:Fri, 15/01/2021 - 13:54

La 14 ianuarie 2021, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă, Igor Bodiu, a avut o întrevedere cu Subsecretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, Marcin Przydacz. Discuția s-a axat pe totalizarea anului diplomatic 2020, precum și pe trasarea obiectivelor prioritare de pe agenda bilaterală moldo-poloneză pentru anul curent.

Diplomații celor două state au efectuat un schimb de opinii pe marginea stadiului actual și perspectivelor relațiilor bilaterale moldo-polone, precum și s-au pronunțat în vederea căilor de consolidare și intensificare a acestora. În cadrul discuției, Subsecretarul de Stat a confirmat disponibilitatea părții poloneze de a organiza, în timpul apropiat, vizita oficială în Republica Polonă a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

De asemenea, au fost abordate o serie de aspecte ce țin de parcursul european al Republicii Moldova, situația politică internă, dar și perspectivele reglementării conflictului transnistrean, prin perspectiva viitoarei președinții a Republicii Polone în cadrul OSCE.