Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova la Varșovia cu Directorul general al Siemens Energy Polonia, Grzegorz Należyty

Publicat:Tue, 18/07/2023 - 09:42

FOTO

La 13 iulie 2023, dl Ambasador Igor Bodiu a avut o întrevedere cu dl Grzegorz Należyty, Director general al Siemens Energy Polonia, Vice-președinte pentru Europa de Est. Scopul discuțiilor a constat în stabilirea contactelor pentru o cooperare viitoare.

Dl Grzegorz Należyty a prezentat succint activitatea companiei și a informat despre faptul că este responsabil pentru cooperarea cu Republica Moldova, România, Ungaria și Ucraina. Astfel, interlocutorul a menționat despre inițiativa planificată pentru țara noastră, începând cu anul viitor, privind colaborarea cu Universitatea Tehnică și lansarea unui program de instruire pentru studenți, cu posibilitatea ulterioară de a fi angajați în cadrul companiei.

Siemens Energy este o companie globală specializată în furnizarea de tehnologii, produse și servicii pentru industria energetică. Aceasta acoperă domenii precum generarea și distribuția de energie, soluții pentru rețele inteligente și tehnologii pentru producerea și utilizarea eficientă a energiei.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru stabilirea contactului cu Directorul general al companiei ce reprezintă un jucător important pe piața globală a soluțiilor în domeniul energetic și un potențial investitor în Republica Moldova.