Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevedere la Ministerului Familiei, Muncii și Protecției Sociale

Publicat:Wed, 06/11/2019 - 16:49

La 4 noiembrie 2019, Ambasadorul Iurie Bodrug, a avut o întrevedere de lucru cu Kazimierz Kuberski, Subsecretar de stat al Ministerului Familiei, Muncii și Politicii Sociale al Republicii Polone. În cadrul întrevederii, au fost abordate mai multe subiecte de interes comun, inclusiv identificarea posibilităților de avansare a dialogului bilateral în domeniul migrației forței de muncă, sporirea gradului de protecție a muncitorilor din Republica Moldova, care prestează o muncă permanentă ori temporară pe teritoriul Republicii Polone.

La întrevedere au mai participat Andrei Enachi, secretar II al Ambasadei, precum și o serie de directori ai departamentelor de profil din cadrul ministerului, care gestionează domenii de referință precum: piața muncii, asistența socială, cooperare internațională etc.

Discuțiile purtate cu oficialii polonezi au cuprins identificarea soluțiilor privind reglementarea muncii sezoniere prestate de către cetățenii noștri pe teritoriul Republicii Polone, cei care sunt angajați permanent ori temporar pe teritoriul Republicii Polone, în baza unor contracte de muncă, ori prin contracte de colaborare, ori contracte de prestare a unor servicii, în dependență de natura muncii prestate.

În cadrul întrevederii cu oficialii polonezi, a fost convenit continuarea dialogului la nivel de experți și oficiali responsabili de domeniul reglementării procesului migrației circulare și angajării sezoniere a cetățenilor noștri pe teritoriul Republicii Polone.