Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevedere cu Vice-mareșalul Seimului

Publicat:Thu, 20/02/2020 - 17:40

La 20 februarie  Ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere de rămas bun  cu dl Ryszard Terlecki, Vice-mareșalul Seimului Republicii Polone.

Întrevederea cu oficialul polonez, care este și un bun prieten al Republicii Moldova, a avut un caracter de evaluare a realizărilor și ultimelor evoluții din agenda relațiilor bilaterale, în special, la nivel parlamentar, dar și una de rămas bun, în contextul încheierii mandatului în calitate de Șef al misiunii noastre diplomatice la Varșovia.

La întrevedere au mai participat dna Anna Kwiecien, Pregedintele Grupului parlamentar de prietenie Polonia-Moldova, dna Karolina Głowacka, Directorul adjunct al Biroului relații parlamentare externe al Seimului.

Oficialii poloni au apreciat evoluțiile pozitive în dezvoltarea relațiilor moldo-polone, realizarea contactelor bilaterale la nivelul APL-urilor din ambele state, dar și atingerea unui nivel înalt al relațiilor interpalamentare bilaterale, în special, prin reluarea reuniunilor Adunării Interparlamentare și Grupului de prietenie dintre Republica Moldova și Republica Polonă.