Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Linia telefonică de urgență:
+48 517 666 387
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamitați naturale, alte situații de excepții.
La acest numar nu se fac programari și nu se ofera informații de ordin consular.

Noutăţile Ambasadei

01/04/2020 | Noutăți

Anunț important!

Stimați concetățeni, Vă aducem la cunoștință că, conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 10 din 31.03.2020, persoanele care intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, trebuie să dețină Poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală, pe care o pot procura...Read more

01/04/2020 | Noutăți

Important – sistarea prestării serviciilor consulare

Stimați cetățeni,

Urmare necesității prevenirii riscului de contaminare cu coronavirus (COVID-19), precum și în baza Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr. 55 din 17 martie 2020 privind declararea stării de urgență, precum și recomandărilor autorităților poloneze, Ordonanța Guvernului Republicii Polone nr.566 prin care se...Read more

28/03/2020 | Noutăți

IMPORTANT! RUTĂ CHARTER! ВАЖНО! ЧАРТЕРНЫЙ РЕЙС!

Autoritățile Republicii Moldova evaluează oportunitatea organizării unei rute charter pentru a evacua cetățenii RM care se află într-o situație dificilă pe teritoriul Republicii Polone.

Dacă doriți să reveniți în Republica Moldova Vă rugăm să completați formularul din linkul de mai jos.

Prioritate se...Read more

25/03/2020 | Noutăți

Întrebări frecvente: Ce trebuie să fac dacă îmi expiră termenul de ședere?

În legătură cu situația de carantină și măsurile de suspendare a căilor de comunicare internațională, recomandăm cetățenilor moldoveni care au depășit termenul legal admis de ședere, sau îl vor depăși în timpul apropiat, să se adreseze autorității pentru străini din aria de ședere pentru a legifera statutul ședere și a obține un ”coridor” de timp pentru plecare.

Astfel, conaționalii...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

04/04/20 | Comunicate de presa

4 aprilie 2020, Chișinău - Compania aeriană Air Moldova anunță despre efectuarea zborurilor de tip charter pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova.

În perioada 06 aprilie - 12 aprilie 2020 vor fi operate urmatoarele zboruri:

Chisinau - Londra – Chisinau 06 aprilie 2020

03/04/20 | Comunicate de presa

3 aprilie 2020, Chișinău - Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea a susținut un briefing de presă privind graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor moldoveni aflați peste hotarele țării, precum și rolul ministerului și misiunilor diplomatice în organizarea acestui proces.

02/04/20 | Comunicate de presa

2 aprilie 2020, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene aduce la cunoștință că, prin Dispoziția nr. 11 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 2.04.2020, a fost aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova cu următoarele destinații:

02/04/20 | Comunicate de presa

2 aprilie 2020, Chișinău – Colaborarea țării noastre cu Organizația Națiunilor Unite, în eforturile de stopare a extinderii și, respectiv, combatere a COVID-19 la nivel național, a fost discutată în cadrul întrevederii Ministrul