Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Recepția dedicată Zilei Diplomatului la Ambasada de la Varșovia

Publicat:Wed, 18/01/2023 - 15:28

La 17 ianuarie 2023, în incinta Ambasadei, a fost organizată recepția dedicată Zilei Diplomatului. La eveniment au fost invitați cei șase Consuli Onorifici ai Republicii Moldova în Polonia, unii reprezentanți ai Biroului Reprezentantului special al Premierului Poloniei pentru susținerea reformelor din Republica Moldova, precum și membrii familiilor colaboratorilor Misiunii de la Varșovia.

În cadrul ceremoniei oficiale, Ambasadorul Igor Bodiu a ținut un discurs, relevând unele aspectele istorice ale instituirii sărbătorii profesionale diplomatice. Totodată, șeful Misiunii a menționat prioritățile politicii externe ale țării noastre, parcursul european al Republicii Moldova și sarcinile Misiunii în vederea consolidării relațiilor bilaterale moldo-polone. Un discurs de răspuns a fost rostit de către dl Pavel Șcura, Consul Onorific al Republicii Moldova la Lodz.

În cadrul evenimentului, invitații au fost informați despre mesajele de felicitare adresate corpului diplomatic de către Prim – ministra Natalia Gavrilița și Ministrul Nicu Popescu. De asemenea, Consulul Onorific al Republicii Moldova la Gdansk, dl Jacek Tyminski, a fost premiat cu o diplomă de mențiune - pentru executarea exemplară a atribuțiilor de serviciu, profesionalism, colegialitate și dedicație în activitate. În cadrul recepției au fost ridicate toasturi oficiale din partea Consulilor Onorifici ai Republicii Moldova la Torun, Gdansk și Elblong.