Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Protestul fermierilor polonezi la nivel național

Publicat:Fri, 09/02/2024 - 13:10

Precum am anunțat și anterior, de astăzi, 9 februarie 2024, fermierii polonezi au început un protest național ce va dura până pe 10 martie 2024.
 
Protestele se vor desfășura pe întreg teritoriu al Polonie și vizează blocarea punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, precum și a drumurilor și autostrăzilor din toată Polonia. Astfel, dificultăți de trafic sunt de așteptat atât pe drumurile județene, cât și pe rutele de importanță națională.
 
Potrivit anunțurilor, se așteaptă mai mult de 260 de locații în toată Polonia unde pot fi înregistrate dificultăți de trafic. Cea mai mare blocadă va avea loc la Poznań.
 
 
De asemenea, informații despre situația de pe drumurile naționale poloneze și posibilele dificultăți legate de acțiunile de protest sunt disponibile pe site-ul Direcției Generale a  Drumurilor Naționale și Autostrăzi (GDDKIA):
 
Ambasada atenționează operatorii de transport internațional și cetățenii Republicii Moldova cu privire la blocarea punctelor de frontieră Polonia-Ucraina și a traficului intern pe drumurile regionale și naționale poloneze. Îndemnăm verificarea cu atenție a informațiilor oficiale privind situația pe drumuri și evitarea locațiilor afectate de proteste.