Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Promovarea unor potențiale parteneriate de afaceri moldo-poloneze în cadrul celei de-a XX-a ediții a expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”

Publicat:Wed, 08/02/2023 - 17:55

În cadrul cooperării Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Gdansk cu Ambasada Republicii Moldova în Polonia, reprezentantul Consulatului a participat la cea de-a XX-a ediție a expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, desfășurată la Chișinău în perioada 1-5 februarie 2023. Evenimentul a oferit un bun prilej de a informa companiile moldovenești prezente la expoziție despre asistența de care acestea pot beneficia din partea Consulatului Onorific, dar și a Ambasadei, în cazul în care doresc să stabilească relații de parteneriat cu companii poloneze, să exporte pe piața poloneză sau să preia bunele practici în diverse domenii ale economiei.

”Fabricat în Moldova” este una din cele mai mari și prestigioase expoziții din țară, care scoate în evidență posibilitățile și realizările economiei naționale. Anul acesta la expoziție și-au expus produsele circa 350 companii moldovenești din diverse sectoare și 15 consilii raionale, standurile cărora au fost vizitate de un număr record de peste 70 mii vizitatori.

Expoziția a găzduit și un amplu program de afaceri, cu evenimente precum forul de afaceri moldo-român, Conferința sectorială a vinului, masa rotundă dedicată cooperării cu companiile germane, masa rotundă ”Economia Verde” ș.a., care au întrunit oficiali de rang înalt, diplomați, experți și oameni de afaceri.