Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Promovarea de către Ambasadă a vinurilor moldovenești pentru publicul polonez

Publicat:Fri, 15/12/2023 - 14:30

La 14 decembrie 2023, în cadrul Ambasadei a fost organizat un eveniment de promovare a vinurilor moldovenești pentru publicul polonez. Astfel, Misiunea a fost gazda unei degustări a 10 vinuri moldovenești de la diverse vinării din țara noastră. Evenimentul a fost conceput pentru a evidenția bogăția și calitatea vinurilor produse în Republica Moldova, oferind o experiență unică participanților.

Prezentarea vinurilor a fost efectuată cu pasiune și expertiză de către dl Alex Casianov, somelier, importator de vinuri moldovenești și director al companiei Winnice Mołdawii din Varșovia. Dl Casianov a împărtășit cunoștințele sale bogate despre vinurile moldovenești, evidențiind caracteristicile unice ale fiecărui vin prezentat.

Degustarea a inclus o selecție de 10 vinuri moldovenești, reflectând diversitatea regiunilor viticole și varietăților autohtone ale Republicii Moldova. Participanții au avut ocazia de a experimenta aromele și buchetele distincte ale acestor vinuri, descoperind calitatea și tradiția viticolă profundă a țării noastre.

La eveniment au fost invitați și au participat cu entuziasm somelieri de renume, restauratori de prestigiu, bloggeri influenți și jurnaliști din industria vinului. De asemenea, au fost prezenți și consulii onorifici ai Republicii Moldova din regiunile Gdansk și Lodz, importatori și reprezentanți ai sectorului HORECA. Evenimentul a oferit o oportunitate pentru networking și consolidarea relațiilor de afaceri, reunind profesioniști din domeniul vinicol și facilitând schimbul de idei și experiențe.

Ambasadorul Igor Bodiu a subliniat importanța evenimentului în promovarea culturii și tradițiilor moldovenești. "Vinul este un ambasador autentic al Republicii Moldova în lume, iar această degustare reprezintă o oportunitate unică de a împărtăși frumusețea și rafinamentul vinurilor noastre cu comunitatea internațională", a declarat dl Bodiu.

Evenimentul s-a bucurat de o reacție pozitivă din partea participanților, care au exprimat recunoștință pentru eforturile depuse de Ambasadă și de către dl Casianov în promovarea patrimoniului viticol și a producției vinicole a țării.