Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Promovarea de către Ambasadă a diplomației culturale moldo-polone

Publicat:Tue, 23/04/2024 - 16:08

La 23 aprilie 2024, în incinta Misiunii, a avut loc întrevederea delegațiilor moldovenească și poloneză, care reprezintă conducerea celor mai renumite două colective artistice de dans popular – JOC - din Republica Moldova și Mazowsze – din Polonia. Pe parcursul ultimei săptămâni, delegația țării noastre, condusă de către dna Aliona Strîmbeanu, Director general al Baletului Național JOC, în cadrul unui vast program a purtat negocieri cu factori de decizie la Centrul ansamblului polonez Mazowsze. De asemenea, reprezentanții țării noastre și diplomații Ambasadei Republicii Moldova au fost invitați să participe la concertul de gală, din 21 aprilie curent, a renumitului colectiv artistic polonez.

Negocierile bilaterale au vizat încheierea unui protocol de cooperare, stabilirea unui calendar de acțiuni artistice și schimb de experiență, precum și organizarea unor proiecte comune de evoluare scenică a Baletului Național JOC și Ansamblului  Mazowsze.

Merită a fi menționat faptul, că cooperarea celor două colective artistice a fost inițiată și promovată de către Ambasada Republicii Moldova la Varșovia, iar în primăvara anului 2023, după o perioadă de pauză de câteva decenii, Mărțișorul a fost sărbătorit în Polonia prin muzică, dans și voie bună în cadrul a două concerte ale Baletului Național JOC. Pe viitor, Ambasada va continua promovarea în spațiul polonez a frumoaselor tradiții și obiceiuri moldovenești, în special a muzicii și dansului popular.