Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea ambasadei la pregătirea și desfășurarea vizitei de lucru la Varșovia a dnei Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova (21-22 februarie 2023)

Publicat:Thu, 23/02/2023 - 16:10

În perioada 21-22 februarie 2023, la Varșovia s-a aflat în vizită de lucru dna Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova. Programul a inclus participarea la discursul rostit de către Președintele SUA, dl Joe Biden, întrevederea bilaterală cu Șeful statului american,  întrevederea cu Președintele Republicii Polone, dl Andrzej Duda, precum și alte acțiuni protocolare.

Pe agenda discuțiilor au figurat diverse subiecte ce țin de integrarea europeana a Republicii Moldova, parcursul reformelor democratice, efectele războiului din Ucraina asupra țării noastre, diverse aspecte legate de securitatea națională și cea energetică a țării noastre. Interlocutorii președintei M. Sandu au reafirmat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova, determinarea de a continua asistența pentru consolidarea rezilienței politice și economice a țării.

La 21 februarie 2023, la Castelul Regal din Varșovia, în prezența Președintelui Andrzej Duda, conducerii politice a statului polon și locuitorilor Varșoviei, a avut loc discursul istoric al Președintelui SUA, dl Joe Biden, În timpul discursului, Președintele SUA s-a adresat în mod direct Președintei, M. Sandu, salutând-o public și îndemnând audiența să o aplaude: Pe 22 februarie curent, a avut loc întrevederea Președintei Maia Sandu cu Președintele Andrzej Duda. Discuțiile s-au axat pe o serie de subiecte bilaterale și internaționale, securitatea regională și agresiunea Rusiei în Ucraina.

Având în vedere importanța deosebită a vizitei la Varșovia a Președintei Republicii Moldova, Ambasada a fost angajată plenar în organizarea și oferirea asistenței protocolar-logistice necesare pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului.