Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei la evenimentul internațional de promovare a vinurilor moldovenești

Publicat:Thu, 30/05/2024 - 11:21

La 29 mai 2024, Ambasadorul Igor Bodiu a participat la evenimentul de promovare a produselor de vestimentație ale companiei PandV group, conduse de către Consulul onorific al Republicii Moldova la Lodz, dl Pavel Șcura. Colecția de îmbrăcăminte toamnă/iarnă 2024 a companiei de textile PandV group a fost prezentată partenerilor de afaceri din Polonia, Letonia, Lituania și Belarus.
 
Prezentarea colecțiilor de vestimentație a fost urmată de o degustare (cu prezentare video) a vinurilor moldovenești, realizată către dl Alex Casianov, director al companiei poloneze Winnice Mołdawii, somelier și importator de vinuri moldovenești de calitate.
 
În cadrul acțiunii promoționale,  dl A. Casianov a împărtășit publicului internațional prezent cunoștințele despre istoria vinificației din țara noastră și aspectele actuale ale industriei de producere a vinurilor în Republica Moldova. În context, au fost evidențiate calitățile individuale, modul de producție și prestigiul fiecărui vin autohton prezentat. Degustarea s-a bucurat de o apreciere înaltă, în cadrul ei fiind elucidate diversitatea regiunilor viticole din Republica Moldova, varietățile soiurilor autohtone de viță de vie, precum și calitățile irepetabile ale produsului strategic al țării noastre.