Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei la conferința Fighting misinformation online

Publicat:Wed, 24/04/2024 - 16:15

În ziua de 23 aprilie 2024, la Varșovia, s-a desfășurat Conferința ”Integritatea alegerilor în era inteligenței artificiale (AI)”, fiind organizată de Google, YouTube, Institutul Universitar European, fundațiile Calouste Gulbenkian, Demagog și Mixer. Ediția curentă a inclus lupta cu dezinformarea, propaganda, știrile false și integritatea alegerilor în era AI. În contextul alegerilor europarlamentare din iunie 2024, la for s-au reunit experți și factori de decizie politică, jurnaliști, diplomați, reprezentanți din domeniul apărării, digitalizării, educației media, ONG-uri, organizații media, cadre universitare și companii de tehnologie.
 
Henryka Mościcka-Dendys, Subsecretară de stat a MAE, a accentuat necesitatea consolidării comunicării strategice, intensificarea luptei cu dezinformarea, propaganda și manipularea. În cardul viitoarei președinții la UE (2025), Polonia va acorda o atenție sporită creșterii rezilienței publice, combaterii dezinformării, care în cele mai dese cazuri se rezumă la ingerință în procesele electorale și care au menirea de a submina societățile noastre democratice.
 
Ambasada a fost reprezentată de Olga Volcov, Secretar I și Victor Nicolae, Consilier, care au folosit această ocazie pentru a discuta aspecte abordate la conferință cu Andrei Curăraru, analist politic din R.Moldova, Monica Berescu (România), Blanka Zoldi (Ungaria), Evhen Fedcenko (Ucraina), prezenți la eveniment.