Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Participarea Ambasadei la cel de-al 38-lea Consiliu Guvernator al Comunității Democrațiilor

Publicat:Wed, 12/06/2024 - 13:18

În ziua de 11 iunie 2024, dl Igor Bodiu, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă, însoțit de dl Consilier Victor Nicolae, a participat la cel de-al 38-lea Consiliu Guvernator al Comunității Democrațiilor (CoD). La eveniment au luat parte reprezentanți ai statelor membre ale Consiliului guvernatorilor CoD, ai societății civile și ai organizațiilor de tineret. Reuniunea este prezidată de Statele Unite ale Americii, membru al Comitetului executiv al CoD.

În cadrul Consiliului, după prezentările dnei Allison Peters, subsecretar adjunct interimar, Biroul pentru democrație, drepturile omului și muncă, Departamentul de Stat al SUA și a dlui Thomas E. Garrett, secretarul general al CoD, au fost discutate consolidarea colaborării în domeniul integrității informațiilor, luarea în considerare a unui raportor special al ONU pentru democrație, drepturile tinerilor și valorile democratice, precum și aspecte privind guvernanța CoD.

Ambasadorul Igor Bodiu a folosit această ocazie pentru a discuta cu dl secretar general Th.Garrett, precum și cu o serie de oficiali subiecte relevante drepturilor omului, democrației și statului de drept, progresele înregistrate de Republica Moldova în acest sens, în perspectiva eforturilor de integrare europeană a țării noastre.

La recepția de adio, Ambasadorul României dl Cosmin Onisii a transmis dlui Th.Garrett, aflat la sfârșit de mandat, decorația ”Crucea de onoare a Ordinului de merit al României”, din partea Președintelui Klaus Johannis.