Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Mărțișorul în Polonia a fost adus de Baletul Național ”JOC”

Publicat:Wed, 15/03/2023 - 08:10

Anul acesta Mărțișorul a fost sărbătorit în Polonia prin muzică, dans și voie bună grație celor două concerte extraordinare ale Baletului Național ”JOC” din țara noastră.

Inițiat și promovat de Ambasada Republicii Moldova la Varșovia, proiectul de lansare a ansamblului în spațiul polonez își propune ca prin activitățile sale să valorifice și să promoveze tradițiile strămoșești și obiceiurile populare prin cântec și dans. În acest context, colectivul remarcabil a oferit două  concerte de zile mari pe scenele din Sosnowiec și Pruszkow în zilele de 10 și 11 martie 2023.

Publicul prezent la cele două concerte a făcut cunoștință cu frumusețea fantastică a dansului nostru național. Spectacolele au fost de mare succes, artiști au creat o atmosferă de feerie și au fost ovaționați. Energia lor a fost transmisă în sală spectatorilor, care pentru prima dată au aplaudat performanța ”JOC” -ului în Polonia.  A fost un start excelent și avem motive de optimism că ”JOC” -ul renumit va reveni în Polonia.

Ambasada a realizat un colaj cu imagini  edificatoare de la concertele încântătoare ale ”JOC”-ului, care au contribuit la consolidarea legăturilor  culturale între Republica Moldova și Republica Polonă.