Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Contribuția Ambasadei la oferirea donației de 20 de generatoare de energie electrică din partea Guvernului Republicii Polone pentru Republica Moldova

Publicat:Thu, 06/04/2023 - 15:35

La începutul lunii aprilie a.c., cu suportul și coordonarea Ambasadei de la Varșovia, a fost realizată transmiterea donației de 20 de generatoare de energie electrică Republicii Moldova din partea Guvernului Republicii Polone. Din luna noiembrie 2022, în perioada de pregătire, Misiunea diplomatică fost nemijlocit implicată în purtarea discuțiilor cu autoritățile poloneze și moldovenești pentru gestionarea aspectelor logistice și organizatorice de facilitare a livrării echipamentelor în țara noastră.  

Astfel, un lot de 15 dispozitive destinat Ministerului Sănătății va sprijini activitatea neîntreruptă și eficientă a instituțiilor medico-sanitare publice, inclusiv a spitalelor din diferite orașe și raioane ale Republicii Moldova. De asemenea, celelalte 5 generatoare vor fi distribuite Inspectoratului General de Poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru întreținerea clădirilor publice și a serviciilor sociale esențiale. 

Suportul oferit de autoritățile de la Varșovia vine pentru a sprijini autoritățile moldovenești în asigurarea rezilienței energetice și gestionarea eficientă a activității spitalelor și altor instituții publice, în contextul crizei energetice actuale și ale potențialelor întreruperi de energie electrică. 

Această donație este un exemplu de solidaritate și cooperare în momente de criză și dificultate și confirmă încă odată suportul și susținerea necondiționată a Republicii Polone față de Republica Moldova.