Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Acțiunea de promovare a vinurilor moldovenești la Varșovia

Publicat:Mon, 22/04/2024 - 11:16

La 19 aprilie curent, la inițiativa Ambasadei, cu participarea activă a Consulului Onorific al Republicii Moldova la Lodz, dl Pavel Șcura, la Varșovia a fost organizată o degustare (cu prezentare video) a vinurilor moldovenești. Prezentarea a fost realizată către dl Alex Casianov, cunoscut somelier, importator de vinuri moldovenești de calitate și director al companiei poloneze Winnice Mołdawii. La eveniment au participat oameni de afaceri, interesați de dezvoltarea businessul vinicol cu Republica Moldova.

În cadrul acțiunii,  dl A. Casianov a împărtășit publicului prezent cunoștințele  vaste despre istoria și contemporanitatea vinificației în țara noastră, evidențiind calitățile individuale și prestigiul fiecărui vin și spumant prezentat. Degustarea a inclus o gamă de 10 vinuri selecte, fiind evidențiate îndeosebi diversitatea regiunilor viticole, precum și varietățile soiurilor autohtone de viță de vie ale Republicii Moldova.

Participanții la eveniment au avut ocazia de a savura aromele originale ale vinurilor moldovenești, apreciind înalt calitatea și tradiția viticolă seculară a țării noastre. În cadrul degustării, Ambasadorul Igor Bodiu a subliniat importanța promovării în Polonia a vinurilor, culturii și tradițiilor gastronomice moldovenești.