Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevederea Prim-ministrului Dorin Recean cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda

Publicat:Fri, 19/01/2024 - 10:11

19.01.2024, Davos

În cadrul reuniunii anuale a Forului Economic Mondial de la Davos, premierul Dorin Recean a discutat cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, posibilități de consolidare și dezvoltare a relației moldo-polone.

Prim-ministrul Dorin Recean a accentuat că Chișinăul va continua să realizeze reforme social-politice și social-economice și va depune eforturi pentru a moderniza Republica Moldova după modelul european. În acest sens, premierul moldovean i-a mulțumit președintelui Republicii Polone pentru susținerea parcursului european al țării noastre.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri i-a transmis președintelui polonez că Guvernul Republicii Moldova este hotărât să dezvolte noi legături economice și comerciale moldo-poloneze și să implementeze mai multe proiecte comune, în beneficiul cetățenilor din ambele țări. Referindu-se la domeniul economic, oficialii au discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două țări și despre oportunitățile de consolidare a acestora, în contextul în care 81 de companii cu capital polonez investesc deja în Republica Moldova. 

Republica Moldova și Republica Polonă au încheiat 39 de tratate bilaterale. Polonia se află în top 10 parteneri comerciali ai Moldovei la nivel mondial și ocupă locul 14 în clasamentul principalilor investitori străini în țara noastră.