Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova la Varșovia cu Directorul-adjunct al Academiei Diplomatice a MAE al Poloniei, Marta Zielinska-Sliwka

Publicat:Sat, 28/01/2023 - 16:36

La 27 ianuarie a.c., Ambasadorul Republicii Moldova la Varșovia, Igor Bodiu, a avut o întrevedere cu Directorul-adjunct al Academiei Diplomatice a MAE al Poloniei, Marta Zielinska-Sliwka.

Interlocutoarea polonă a prezentat misiunea și activitățile Academiei Diplomatice și a evocat realizările din ultimii ani, evoluția programelor de formare, dezvoltarea parteneriatelor cu alte țări, fiind luate în considerare, de asemenea, posibilități concrete pentru dezvoltarea cooperării cu Institutul Diplomatic al MAE al Republicii Moldova. La rândul său, Ambasadorul  Igor Bodiu a apreciat sprijinul Poloniei pe dimensiunea cooperării bilaterale în domeniul educației și formării profesionale, şi suportul acordat în parcursul european al Republicii Moldova.

Totodată, la inițiativa Ambasadorului, a avut loc un schimb de vederi cu privire la acțiuni comune și proiecte de cooperare care ar putea fi organizate pe durata anului curent și în perspectivă. În context, a fost convenită demararea pregătirilor pentru organizarea unui stagiu la Varșovia pentru un grup de tineri diplomați din Republicii Moldova pe parcursul anului 2023.