Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă

A A A

Întrevederea Ambasadorului Igor Bodiu cu Președintele Varșoviei, dl Rafał Trzaskowski

Publicat:Wed, 22/05/2024 - 10:52

La 21 mai 2024, în cadrul reuniunii anuale a Corpului diplomatic cu reprezentanții Primăriei or. Varșovia, a avut loc convorbirea Ambasadorului Igor Bodiu cu Președintele Varșoviei, dl Rafał Trzaskowski. În cadrul dialogului purtat, Ambasadorul a felicitat interlocutorul cu succesul repurtat de formațiunea politică din care face parte (Platforma Civică) în recentele alegeri locale din aprilie curent și reconfirmarea sa în funcția deținută. În context, a fost evidențiat interesul Republicii Moldova privind consolidarea relațiilor bilaterale moldo-polone, inclusiv la nivelul administrațiilor publice locale ale celor două state.

Domnul Rafał Trzaskowski a fost informat despre eforturile țării noastre privind integrarea europeană, angajamentul ferm al Republicii Moldova pentru implementarea reformelor-cheie, precum și despre participarea Prim-ministrului Dorin Recean la cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere de la Bruxelles. În context, a fost menționată semnarea Parteneriatului pentru Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, precum și importanța sprijinului din partea Poloniei a parcursului european al țării noastre, îndeosebi în perioada când  Polonia va deține Președinția UE, în prima jumătate a anului viitor.

La finele întrevederii, interlocutorii au convenit continuarea contactelor de lucru utile între Ambasadă și Primăria Varșoviei, precum și informarea operativă despre eventualele planuri și proiecte de interes reciproc.